Sunday 3 August 2014

Kako isplanirati putovanje zrakoplovom?

1. Isplati se planirati unaprijed! Što ste bliže datumu putovanja, plaćate više. Zašto je to tako? Eto, neki dečki i cure iz zrakoplovne kompanije primijetili su još jako davno da poslovni putnici zakazuju sastanke u zadnji tren i najmanje su fleksibilni. Dok su poslovnjaci zaglavili, dobro organiziran putnik koji odlazi na odmor može dobro proći. Potražite svoje putovanje što ranije!

2. Radni dan ili vikend? Fleksibilnost za neki drugi datum može rezultirati sniženim cijenama. Sljedeći put kad budete tražili svoj let, odaberite opciju fleksibilnih datuma. Putovanje zrakoplovom jefitinije je ukoliko prenoćite subotu večer na svom odredištu. Isto tako, putovanje započeto sredinom tjedna je obično jeftinije od kraja.

3. Pravovremenost je sve! Jedan od načina dobivanja najniže tarife je da se putuje onda kada drugi ne putuju. Te "rupe" variraju ovisno o ruti putovanja. Izbjegnite putovanje u vrhuncu sezone. Nemojte putovati kada putuju svi ostali!

4. Lokacija je sve! Kad govorimo o niskobudžetnim prijevoznicima, većina njih slijeće u alternativne zračne luke, a ono što si uštede od proslijede vama. Također bi vam se mogle svidjeti manje prometne gužve, jeftinije unajmljivanje automobila i manje ljudi u kafićima.

5. Detalji su važni! Projerite da li se plaća naknada za rezervaciju i koliko iznosi, koliko smije biti teška prtljaga, da li je promjena datuma moguća, i tako dalje.

Kada ste sve obavili, vrijeme je da krenete prema aerodromu, sjednete u udobno sjedalo zrakoplova, zaputite se na svoje odredište i uživate u ugodnom odmoru.

3 comments:

  1. Hvala na informacijama, malo baš proučavam putovanja za dvoje, jako bih voljela u Tunis za medeni mjesec.

    ReplyDelete
  2. Da, treba pogledati dobro da li se pored cijene avionskih karti plaćaju i dodatne takse.
    romantični vikend

    ReplyDelete
  3. Gledam malo po stranicama avio kompanija letove do mora. Malo se manje snalazim po njihovim tražilicama. Čula sam kako s ena more više isplati otići avionom nego autom. Ima li netko iskustva?

    ReplyDelete